Kuulumisia

Tämä on Yllätysesiintyjän päiväkirja. Tai ehkä muistio. Tai ihan vaan jonkinlainen kronologinen lista kertomuksia sattumuksista matkan varrelta. Tai ei edes välttämättä sattumuksista. Kuulumisia.

Finaaliin asti

Ei voitettu. Pari viikkoa on nyt toivuttu Helsingin reissusta, joten vihdoin alkaa olemaan virtaa, ja jopa pieni hetki aikaa, purkaa hieman tuntojaan. Onpa sitä viimeisimmän päivityksen jälkeen ollut pari muutakin keikkaa. Ja studiossakin on käyty ja demot haettu painosta. Muista keikoista sanottakoon vaikka, että Pilssivesirock itsessään on ikäpolveni lappeenrantalaisuuden yksi tunnusmerkkejä – tai ehkä nuorison… Lue lisää Finaaliin asti

Hyvin käy.

Minä en kuule mitään. Tai kuulen paljonkin; huminaa, pörinää, särinää, kihahduksia ja vinkunaa. Mikään näistä äänistä ei kuitenkaan anna minulle sitä informaatiota, jota laulamiseeni tarvitsisin. Soittaminen vielä onnistuu näppituntumalta ja näköhavaintojen perusteella. Rytmi tuntuu rintalastassa. Laulanko oikeaa ääntä? Vaikka laulaisin äänet oikeassa järjestyksessä ja oikealla tavalla suhteessa toisiinsa, en voi mistään tietää olenko aloittanut oikealta… Lue lisää Hyvin käy.

Yllätys, saatana!

Oli synkkä ja myrskyinen helmikuisen sunnuntain ilta, kun puhelimeni yllättäen soi. Numero oli tuntematon, mutta ounastelin mainetta ja kunniaa, joten päätin vastata. Soittaja oli Christian Casagrande, joka kysyi Ylläriä mukaan Suomen paras duo –kilpailuun. Edelleen on mysteeri, mistä hän meidät bongasi, mutta väliäkö hällä – kisassa oltiin ja jännäily saattoi alkaa. Kisapäivää edeltävänä iltana pakkasin… Lue lisää Yllätys, saatana!

Keikkaa pukkaa

Keikkaa pukkaa ja siksipä sivustolle on lisätty ”Keikkailut” -osio. Pari pamautusta odottaa varmistusta, mutta uskalletaan jo hehkuttaa että 15.4 pyörähdetään Joensuun Amarillossa ottamassa osaa Suomen Paras Duo -kilpailuun. Treenailua on harrastettu sen verran tanakasti että nyt kehdataan jo ruveta keskittymään olennaiseen, eli musisoinnin riemun julistamiseen yleisölle. Tarkkailkaapa siis sivustoa, Facetuubia ja Twitteriä – bongatkaa sopiva keikkapäivä ja loikatkaa paikalle… Lue lisää Keikkaa pukkaa

ATK:ta neljällä kielellä

Hei tyypit! Nyt on laulaja-basistikin päässyt vihdoin ATK:n makuun. Rumpu- ja tietotekniikkaguru Janne oli kirjoittanut niin selkeät ohjeet aiheesta, että edes basistin päällä ja keskimääräistä kömpelömmällä tietokoneenkäyttötekniikalla ei pitäisi voida epäonnistua. Kovin pahasti. Sitäpaitsi ohjeiden viimeisellä rivillä sanottiin, että palveluun kuuluu myös tuhojen korjaaminen, mikäli niitä ilmenee. Hyvä niin, sillä todennäköisyys on suuri. Eli jos… Lue lisää ATK:ta neljällä kielellä

Demoilun huumaa

Päivän demopläjäyksenä pamautettiin eetteriin Syyllinen, jonka rummut, bassot ja laulut tänään saatiin nauhoitettua sillein Oikeesti. Pikkuhiljaa rupeaa Logic X taipumaan tahtoon siinämäärin että nuohan kuulostavat jo ihan biiseiltä vaikka nyt ite kehaistaankin. Pitänee vähän fiksata KÄY-kappalettakin jossain välissä. Kuunnelkaapa sitä odotellessa tuo.

KÄY!

Jos vaan teille käy, ni kuunnelkaa toki mein ensimmäinen demo ikinä. Nauhoiteltiin eilen lähinnä laitteiston testailun yhteydessä mutta kyllähän tuosta ihan demon kuuloinen tuli, ni eiku eetteriin. Biisin nimi on Käy.

Demoillaan, demoillaan.

Tänään on onnenpäivä, ei huolesta häivää. Jaa miksi? No sehän on demonauhoittelun aloittelupäivä tietenkin, tiistai ysiysineljätoista! Hommathan pamautetaan käyntiin arpomalla laitteisto siihen kuosiin että saadaan mäkit vastaanottamaan sulosointuja, jotka ensimmäisenä pärähtävät ilmoille matalataajuusosastoltamme, eli basistin härveleistä. Lauri lätkyttelee bassot narulle ja Janne soittelee päälle sitten mitä sattuu. Näiden jälkeen bassot uudestaan sillei Proo-Tatsilla(tm) ja/tai laulut. Ja hups,… Lue lisää Demoillaan, demoillaan.

Kiireisiä venkuloita

Vois äkkiseltään luulla ettei kahden miehen bändissä kauheasti kalenterit riitele, mutta näköjään sen verran kovia poikia ollaan rientämään että tälle päivälle meinatut demonauhoitussessiot piti suosiolla siirtää ens viikolle. Niinpä taitaa olla vähän monipuolisempaa – ja laadukkaampaa – soittonäytettä tulossa sekä tänne sivuille että keikkapaikkavokottelutarkoituksiin.